pühapäev, 6. jaanuar 2019

Hea koostisega magus

Hea koostisega tähendab minu jaoks siis seda, et seal on magusa asja kohta piisavalt magusust, võimalikult palju valke aga samas vähem rasvu ja kaloreid.

Ise ma olen eriti suur magusasõber ja pole mitte mingi probleem korraga ära süüa tahvel šokolaadi või paarsada grammi kooki. Aga nüüd, kui ma trenni teen, siis pean ma ikka natuke jälgima ka, mida ma omale suust sisse ajan, sest väsimuse ja raskete trennidega tuleb vähemalt minul koguaeg magusaisu.

Ma ei hakka siia postitusse üles loetlema kõiki ''fit'' tooteid, sest nende koostised on ju nagunii kõigile teada. Pealegi ei maitse neist enamus mulle üldsegi, vahet pole, kas rääkida valgubatoonidest, igasugu valgurikastest jookidest, fit kohupiimadest/kohukestest või muudest taolistest toodetest.
Enamusel on võlts maitse vms - igatahes mulle eriti ei maitse.
Esiteks vana hea kohupiim!
Minu lemmik on FARMI lahja kohupiim vanilliga.
Söön seda enamasti täiesti niisama ja mulle täiega maitseb - kõhu saab ka täis! 😁
Vahel lisan ka kaneeli, toormoosi või marju.

sisaldus 100 grammi kohta:

119 kalorit
rasvu 0,4 g
süsivesikuid 12,7 g
valke 16,1 g

Teisena tooks välja jäätised ''Smuutike'' lemmik on mangomaitseline aga olemas on veel ka vaarika, kirsi ja
kookuse omad.

Ühes jäätises on kuskil 50-70 kalorit olenevalt maitsest
Süsivesikuid 100 g kohta kuskil 10 g
Valgud ja rasvad puuduvad


Kolmandaks muidugi kõik puuviljad ja marjad - mida on meil kodus ALATi.
Lizzu näiteks sööb koguaeg sügavkülmikust võetud metsmaasikaid.
Mina söön niisama kahvliga külmunud toormoosi, maitseb hästi 👌 nagu mahlajäätis aga ilma igasugu säilitusaineteta ja ilma lisatud suhkruta.
Puuviljadest on nii minu kui Lizzu kõige lemmikumad õunad.
Urmetile ja Lizzule meeldivad banaanid ka  aga mulle need eriti ei maitse.
Eelmis aasta lõpus sai muidugi ka kilode kaupa mandariine söödud aga nüüd on kõik mandariinid poes nii koledad, et ei kutsu enam ostma.
Ja suvel lisaks kõigile meil kasvavatele marjadele on ka arbuus peaaegu, et igapäev laual.

Siia vahele tooksin ma ikkagi välja ühe ''FIT'' toote mis eranditena maitseb hästi ja on tõest magus ja selleks on kakao proteiinipudingu Tere Fit sarjast (lisan ka pildi) ja ka sama sarja soolakaramelli proteiinipuding on maitsev.Minu jaoks võtavad magusaisu väga hästi ära ka magusad joogid, nagu näiteks Coca-Cola zero, Kurgi Sprite (kus on 100ml peale ainult paar kalorit)  ja üks lemmikutest on ka ananassi Jaffa, kus samuti on 100ml-i peale ainult mõned kalorid, äkki oli 3? 😊


Ja palun jagage ka oma lemmikuid magusaid tooteid!

2 kommentaari:

  1. Banaani saab purustada ja sügavkülmutada, tekib selline banaanipüreejäätis. Külmutatud jogurtist saab ka nö jäätist (frozen joghourt) teha, mida hea mee või marjadega süüa. Jogurt ka niisamagi meega on ülihea ja mett ei pea ka palju panema, või hoopis koduse moosiga.
    Ning marjade asemel on kohupiimakreem ülihea ka kisselliga. Ei ole just vägapalju kaloririkkam kui marjad/moos, eriti kui ise teha. Nt rabarberikissell.

    VastaKustuta
  2. Olin maitsestamata jogurti täiesti ära unustanud.. Tõesti juba kuid pole seda kasutanud : D
    Aitäh, et selle mulle meelde tuletasid ja muidugi tänud ka ideede eest! :)

    VastaKustuta