pühapäev, 25. november 2018

Esimene ja ühtlasi ainus reegel

Kirjutasin juba ka ühes varasemas postituses, et Lizzu käitumine on viimasel ajal nii....
Vnoh, tema käitumine annab soovida.
Ja ei aita ei keelamine, pahandamine ega muu taoline.. 
Kui me eile hommikul temaga järjekordselt ''tülitsesime'' (PÕHJUS oli see et ta ei teinud mitte midagi, mis ma tal teha palusin ja muudkui ajas oma jonni, et ta tahab multakaid vaadata ja kõik.. Ma palusin tal lihtsalt kikud ära pesta ja riidesse panna, kõlab nii keeruliselt onju?) siis järsku ma avastasingi ennast talle igasugustest kohustustest ja reeglitest rääkimas, muidugi olime me ka varem taolistel teemadel rääkinud aga mitte päris samamoodi.. 

 Ja ma ARVAN, et ma suutsin välja mõelda viisi, mis paneb teda natukenegi sõna kuulama.
Mis see siis on?

Nimelt rääkisin ma talle, et meil kõigil on oma reeglid ja tema üks ja ainus reegel on: 

Kuulata oma emme ja issi sõna.

Muidugi ei ütlend ta selle peale, et okei, eks ma täidan seda oma reeglit siis.. 
Nii kerge see nüüd ka muidugi polnud, sellele reeglile järgnes päris pikk jutuajamine.
Millest me siis rääkisime? Ma lihtsalt lugesin talle ette, mis reegleid peame meie issiga järgima ja kui palju meil neid on samal ajal muudkui rõhutades, et temal on ainult see üks reegel. Ja oligi kõik? Mitte päris aga peaaegu.. Rääkisin talle lisaks emme ja issi reeglitele ära ka kõik reeglid, mida peab Mirru järgima, peale seda oli ta ära räägitud aga noh, et tema aru saamises täiesti kindel olla, siis otsustasin talle veel igaksjuhuks ka lasteaias kasutusel olevad reeglid ette lugeda, neid aitas ta juba ka ise ilusti ette lugeda, samal ajal ma muidugi korrutasin veel koguaeg vahele, et vaata kui palju reegleid igal pool on aga temal on ainult see ÜKS ja sama reegel.. 
Peale jutuajamist läks ta ilusti hambaid pesema ja peale seda võttis ise kapist riided (tavaliselt teen seda muidugi ise) ja pani omale selga.
Täiesti uskumatu aga see tõesti toimib! 
Ta on kaks päeva päris rahulik olnud.
Ja kui paarkorda on tekkinud selline olukord, et ma teda juba kolmas kord sama asjaga keelama pean, siis mainides reegli juttu lõpetab ta kohe selle, mis ma palusin. 
Ilmselt oli see jutt päris pikk ja tüütu ja ta lihtsalt ei taha seda uuesti kuulata 😂😂

Loodan, et ma seda toimimist nüüd ära ei sõnunud...

Ja veel..
See ei lähe nüüd küll mitte kuidagi teemasse aga õues on juba nii mõnus, talvine. Mulle nii megalt meeldib, kui õues on paar miinuskraadi ja kõik on ilusti härmas 😍Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar